zaterdag 28 januari 2012

Stuc- en metselwerk.

Dit is de zoveelste die  "alleen nog even afgewerkt moet worden". Als ik nog eens in een dip kom, en dat zal heus wel eens, heb ik nog altijd tijd genoeg om ze af te werken. Voorlopig heb ik nog genoeg inspiratie.
Bij dit quiltje is alles totaal anders gelopen dan gepland, nou ja....gepland??
Ik heb wel vaker op stof geschilderd maar dan zat er eerst gesso op en daarna pas met verf. Om te beginnen heb ik dun linnen genomen en dat gaat moeilijker dan katoen omdat dat grover is. Je moet stevige kwasten gebruiken om de verf in de stof te  "duwen".  Een penseel voor het kleinere werk rolt er zo overheen. Ik weet ook dat stof wat stugger wordt van acrylverf, maar omdat het linnen zo dun is wordt het in verhouding nog harder. Ik heb wel textielverf maar niet genoeg kleuren om te mengen. En aangezien ik geen geduld heb....

Ik dacht er eigenlijk mee te stoppen en gewoon wat stikwerk om het toch maar af te maken. Maar ja, dan vliegen m'n gedachten weer van de hak op de tak en terwijl ik daarmee bezig was heb ik maar weer de kwast gepakt. Een muur gemetseld , wat stucwerk aangebracht en een beetje beschilderd.
Het lijkt nu wel een schilderijtje voor de kinderkamer maar ik heb er in ieder geval weer van geleerd.