zondag 15 april 2012

In vogelvlucht

Ondanks het dipje toch nog iets af kunnen maken. Deze foto stond in een vogelblad, nagetekend op stof en geverfd. Alleen heb ik deze keer minder geverfd en meer geborduurd, als dat zo heet. In ieder geval volgestikt. Dan krijg je het probleem dat het gaat trekken. Ik heb wel " stik en trek" in huis, maar nog nooit gebruikt. Ik denk ook dat je dat er onder moet leggen voordat je gaat sandwichen en dat heb ik niet gedaan. Je denkt altijd dat het wel meevalt.

Toen kwam ik nog een probleem tegen. Doordat er een verflaagje op de stof zit, lukt het me niet om zonder ondertransport te naaien. Bij de vorige die ik gemaakt heb was dat n.v.t. Ik heb vanalles geprobeerd met de bovenspanning, naalden e.d., maar de onderdraad wordt niet opgepikt. Ik had freemotion willen quilten maar moest nu noodgedwongen een gewone (sier) steek gebruiken. Ik gebruik textielverf waarvan de stof redelijk soepel blijft.

Ik vraag me af of diegenen die de workshop bij Susan Brubaker hebben gevolgd, ook alleen maar met ondertransport hebben genaaid?? Mij lijkt dat wel.
Intussen heb ik weer wat van mezelf geleerd en het is maar een klein werkje. 35 x 27 cm.

Het "bobbeltje"  op de buik zijn de pootjes en de vleugels zien er een beetje raar uit omdat de foto letterlijk in vogelvlucht is genomen.

Voor degene die het weten wil, het is een kolibrie.
Nu nog afwerken. De "witte"  blaadjes zijn niet wit, maar lichtgeel.