woensdag 20 juli 2011

De brutaalsten hebben de halve wereld.

Maar de rest heeft de andere helft, dus komt het overeen. Met een bijna rood hoofd ben ik een gordijnenwinkel ingelopen en heb gevraagd of ze wel eens stalen hebben van vitrage of overgordijnen waar ze niks meer mee doen. "O ja, zoveel als u wilt". Joepie! Ik mocht mee naar het atelier en onder de tafels lag een hele berg stoffen, soms kant en klare gordijnen. Ik voelde me een kind in een snoepwinkel en mocht gewoon graaien zoveel ik wilde. Ik heb me nog wat ingehouden, maar met twee armen vol ging ik naar buiten. "Ben ik nu heel erg hebberig? Nee mevrouw, maar u mag het niet terugbrengen". Nee, wees maar niet bang. "Als u wilt, kom gerust nog eens langs. Ja, Graaaaaag".
Moet je zien wat ik gescoord heb. Veel soorten stof in ecru, ben ik dol op. Ook wat zwaardere velours gordijnstoffen, maar of ik die ga gebruiken?

Verder nog allerlei soorten vitrage en ribstoffen. Ik ben de koning te rijk. Vroeger zou ik dat nooit gedurfd hebben.

Over een poosje ga ik nog eens heel voorzichtig terug.


5 opmerkingen:

 1. Fijn toch al die stofjes! Je kunt er heel wat moois mee maken. Hier staan ook nog 2 kratten met dat materiaal. Regelmatig gebruik ik er wat van! Veel plezier ermee!t.z.t.krijgen wij de resultaten wel te zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij blij, zij blij, mooi toch!! Nee heb je, ja kun je... Precies zomaar krijgen. Niks brutaals aan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe het ook nog weleens, bruidswinkels zijn mijn terrein. Laatst ging ik weer eens vragen, was de zaak net overgenomen, het hele atelier leeg, kom later maar eens terug werd er gezegd, dat ga ik binnenkort weer eens doen.
  De eerste keer vond ik het ook brutaal, maar tegenwoordig niet meer. Alleen bij een interieurzaak met mooie italiaanse stoffen kreeg ik de stalen niet, die werden verdeeld onder het personeel. Zo jammer!!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh geweldig toch, leuk en de volgende keer gaat het vast makkelijker om te vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hoeft je echt niet bezwaard te voelen, want dit soort winkels zijn vaak blij als ze van hun rommel af zijn en verbazen zich erover dat anderen die rommel als een rijkdom beschouwen. Volgende keer gewoon weer gaan en verruim rustig je terrein. Ze zijn er echt blij mee hoor als je komt.

  BeantwoordenVerwijderen