woensdag 13 juli 2011

Produktie?

Jullie zullen wel denken dat ik nogal produktie maak, maar deze was ook al grotendeels gequilt. Alleen een kwestie van afwerkbiezen, tunnel en etiket. Dat zeg ik nu zo vlug, maar je bent er zo een avond zoet mee. Dit is "Poppy's # 1", omdat ik hiermee eerder begonnen ben dan die blauwe in de zijbalk. Daar was ik zelf nogal enthousiast over zodat ik hem achter elkaar heb afgemaakt. Misschien volgen er nog wel meer ??

Detail
Qua kleuren lijkt deze een beetje op het allereerste wat ik liet zien, maar is totaal anders. Dit zijn bestaande, zelf ontworpen en geprinte stoffen. Veel verschillend quiltwerk en gestempeld. Rechts een detail waarbij je kunt zien dat de bloemen gemaakt zijn van "geprepareerde"servetten. Ook de zwarte en donker rode banen. Het voelt aan als kunstleer en is goed te naaien.
Ik quilt meestal heel intensief, maar het ligt ook aan het soort quilt.
Ik heb een klein beetje m'n achterstand in gehaald. Wat ik nog heb liggen moet eerst gesandwiched worden en dat is niet zo'n leuk werk. De stempel links onder is een creatieve oplossing, er zat nl. vliegenpoep op. Met al die rode stoffen durf ik hem niet meteen in de machine te doen, ook niet met allerlei toverdoekjes.

3 opmerkingen:

 1. Ja, Ik verbaas me er telkens over hoeveel je afwerkt. Ook deze prachtige quilt! Dat prepareren doe je dat met acrylwax, of een speciale lijm?
  Je ontwerpen en collages zijn echt heel bijzonder!
  Ik zou graag eens bij je in leer komen om de technieken die gebruiktte leren. Vooral die van het Kwilderij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. uh..van dit soort quilts val ik helemaal stil: fantastisch!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijjkt wel een meesterlap, je weet wel, zo'n lap waarin je al je technoekbeheersing toont, ik blijf kijken!

  BeantwoordenVerwijderen