woensdag 3 augustus 2011

Grrpfjks*;..!!

Hoe je dit uitspreekt weet ik niet , maar iets dergelijks heb ik wel vaak geroepen tijdens het quilten van al die roest. Hoe meer roest, hoe mooier....dacht ik. Je bent wel gewaarschuwd door anderen die er ook moeite mee hebben, maar gewoon eigenwijs zijn en doorgaan. Van restjes roeststof had ik al eerder een klein quiltje gemaakt, maar daar zal dan wel wat minder in gezeten hebben?
Maar het is bijna gebeurd en ik heb Bernientje een schouderklop gegeven, want zij heeft zich er letterlijk doorheen "geslagen". Het was een gebonk van jewelste, alsof er geen punt aan de naald zat. Meestal heb ik de gewone naaivoet en ondertransport gebruikt, anders was het helemaal niet te doen.

 
Ik denk dat ik de stof van de randen vast zet met onzichtbaar garen en de Hobbs er gewoon uit laat steken. Het moet er tenslotte een beetje verwaarloosd uitzien.

OPGELAPT   80 x 92 cm.  Katoen, linnen, jute, molton, organza, tule, verf, computerprint, roest en roestpoeder, sisal, metaal.

Heb net een logeerpartij van kleinkinderen achter de rug, nog 2 te gaan. Nu ga ik eerst even bijlezen.

5 opmerkingen:

 1. Geweldig leuk! Kan me voorstellen dat je Bernientje en jijzelf gromden,bij dit zeer intensieve quiltwerk. Maar nogmaals: Erg de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden. De sfeer heb je heel goed geraakt. Ondanks het roest probleem heb je het toch heel goed inelkaar kunnen zetten. De ene keer ga je probleemloos door de stof heen en de andere keer is er geen doorkomen aan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een hele mooie roestquilt,mag je trots op zijn
  Groet Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja het is alle moeite waard geweest maar gek he, dat je er dan toch minder van geniet als je telkens je hart vasthoudt of de machine het haalt. Nu maar genieten van deze mooie quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het is een plaatje. En bernientje zal blij zijn dat ie af is. Het lijkt me mooi om de hobbs eruit te laten springen, maar wellicht met een verfbadje?

  BeantwoordenVerwijderen