maandag 19 september 2011

Zo zie je maar weer.

Een hele tijd geleden bestelde ik een kleinigheidje bij quiltservice en zag toen dat er zakken met resten Bourette zijde in de aanbieding waren. Ik wist niet precies wat het was, maar het klinkt als "zijde" dus zal het wel goed zijn. Dat zou vast nog wel als briefpost verzonden kunnen worden. Nee dus. Het was een vrij grote zak, zodat het als pakket was verzonden. Nou ja, eigen schuld.
Toen ik het uitpakte was ik best wel teleurgesteld en vond het niet mooi ( sorry Liesbeth). Opzij leggen dus en maar zien. Nu kwam ik hem weer tegen en wist nog steeds niet wat ermee te doen. Ik ben overal repen van gaan snijden en de resten in de prullemand, al heb ik ze wel 3 keer nagekeken. Het lijkt net of je wat opruimt.
Hoe het dan ineens komt weet ik niet maar omdat we iedere keer, terecht, aan de 11de september worden herinnerd en zeker dit jaar heb ik geprobeerd daar een indruk van te geven. Persoonlijk vind ik het erg druk maar het pakte nu eenmaal zo uit.
De afwerkbies (zelfde stof als de achterkant)  had ik helemaal naar achter willen slaan maar omdat de stof, en dus de naden, nogal dik zijn werd het er niet mooier op. Het voegt ook wel iets dramatisch toe??
Ik heb willekeurige blokken gemaakt en freemotion gequilt.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en niet alleen bejubelen hoor.

Was getekend, De eeuwige twijfelaar.


GROUND ZERO.   Afm. 60 x 77 cm.

Bourette zijde, handgeverfde katoen, organza, computerprint, paintstick, textielverf.

8 opmerkingen:

 1. Nou ja Ineke, hoezo niet bejubelen? Ik vind dit quiltje echt wel een jubel waard. Het is indrukwekkend en het moet druk zijn. Het geeft heel goed de beelden weer die wij allemaal al zo vaak gezien hebben. Die zijn ook druk en overweldigend. Het gevoel dat ik had toen ik die beelden zag, komt terug als ik naar dit quiltje kijk. Ben benieuwd wat anderen ervan vinden.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik vind het een zeer goede weergave. Net wat Inge zegt de beelden die we toen zagen waren ook erg druk rommelig en overweldigend! Voor mij dus ook een jubel waard.
  P.S. Bourettezijde is de ruwe versie van gewone zijde, en heeft vaak mooie kleuren door het verven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het nog even nageken, Bourette zijde is gemaakt van de afvalresten van de cocon. Glanst dus nauwelijks. Maar nog heel goed bruikbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaren geleden heb ik ook zo'n zak besteld, maar jij bent veel verder dan ik, want ik heb er nog nooit wat mee gedaan, behalve kleine stukjes als de kleur zo uitkwam.

  De chaos die we allemaal hebben gezien tijdens de televisiebeelden heb je heel goed weergegeven. Wat mij direct opvalt is de wegrende persoon.

  Wat mij betreft is jouw idee zeer geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet meer twijfelen Ineke, ik vind `m erg goed geslaagd. Het geeft precies de chaos weer die wij toen op t.v zagen. Mooi gedaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je project heel goed geslaagd en ben blij dat je er iets mee hebt kunnen doen.
  Ik heb net een restpakket van 6 kilo binnen gekregen, wat met €270 kost, en laat ik je vertellen, zit na een week nog te huilen, zat uit te rekenen dat ik daar waar ik het besteld had, met de uitverkoop, 30 á 40 meter stof voor kon hebben, dus nooit meer doe ik dat dat snap je wel,
  Ik hoop dat ik er net een scrap deken uit kan halen voor Verdanda of Jopie.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een gok, ongezien scrapzakken kopen (voor mij ook eens maar nooit weer), maar je hebt de rampenlapjes voor een rampenquilt gebruikt, en dat vind ik wel heel knap gedaan! De rode bies maakt het af, vind ik, en hoe ik m'n best ook doe, ik kan niets negatiefs vinden aan deze quilt, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zwaar onderwerp heb je genomen maar heel goed weergegeven. Op de foto kan je de bourette niet goed zien maar het geheel ziet er heel goed uit. Chaos is het eerste waar ik aan dacht en dat was het ook op 11sept. Heel goed vind ik dat het net lijkt of er bloed uit de letters komen. Mijn mening is dat dit een zeer geslaagd project is!!!

  BeantwoordenVerwijderen