zaterdag 3 december 2011

Nog even plagen.

Ik ben hard aan het werk aan mijn quilt voor de TT in Veldhoven. Het is een hele heisa maar ik ben er aan begonnen en dus moet het ook af. Deze keer een stukje van de achterkant.

In zijn soort is het wel mooi, maar voor mij niet iets om thuis op te hangen. Nu heb ik verschillende keren daar quilts zien hangen die te koop werden aangeboden en dat vind ik ook wel een optie. Alles beter dan hier alweer op de stapel te leggen, daar is het teveel werk voor geweest.
Er worden soms grote bedragen voor gevraagd, maar dat is niet mijn bedoeling.
Wat ik graag wil weten: Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja, hoe werkt dat?

Voor degenen die het vieren, een fijn sinterklaasweekend.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb er geen ervaring mee, maar je ziet lage prijzen en hoge prijzen. Als je je quilt instuurt voor een tentoonstelling dan worden ze verzekerd, misschien kan je je prijs daarop aan laten sluiten. Kijk bij het Quiltersgilde even naar de voorwaarden voor het insturen, misschien kom je daar de verzekeringswaarde per vierkante meter tegen.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb er geen ervaring mee om een quilt te verkopen tijdens een tt. In de praktij valt het tegen om de prijs ervoor te krijgen die het waard is. Het hangt er vooral van af of je de artistieke waarde vergoed wilt hebben, of de waarde die het je gekost heeft bv in stof. Over tijd zullen we het zeker maar niet hebben. Want dan wordt het onbetaalbaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt ons steeds nieuwsgieriger ! Zullen we toch tot Mei moeten wachten?
  Ook ik vind de prijzen soms erg hoog die ze vragen voor een quilt. Maar het is moeilijk te beoordelen.Net als Christina vind ik dat je de tijd niet kunt rekenen. Zou het echt onbetaalbaar worden! De verzekeringswaarde die het Quiltersgilde hanteert is dacht ik een goede richtlijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je maakt ons wel lekker nieuwgierig he?
  Ik heb wel eens quiltjes verkocht voor een goed doel maar was al blij dat ik de materiaalkosten eruit had.Alleen als je heeeeeel erg goed bent(Ted Storms)Kan je echt veel geld ervoor krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is heel moeilijk om een prijs te bepalen wat een quilt "waard"is. Ben je een heel bekend quilt artist, die prijzen en boeken heeft geschreven, word een quilt meer waard.Verkopen is toch al moeilijk omdat er heel veel quilters zijn die denken dat kan ikzelf ook wel maken. Zelf heb ik de laatste tijd ook geen quilt meer verkocht.Houd gewoon de verzekeringswaarde aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een amerikaanse vereniging SAQA,
  heeft ooit een artikelgeschreven over dit probleem. "wat moet je vragen voor een quilt"
  en hun advies was ongeveer 300 euro per m2. ook aan je broer ,zus en vrienden en bekende!!

  ik hoop dat je nu wat houvast hebt.

  gr Ellen

  BeantwoordenVerwijderen