maandag 27 februari 2012

Monnikenwerk

Eerst wil ik iedereen bedanken voor alle complimentjes die ik kreeg op mijn vorige bericht, dat geeft de burger moed! Ben meteen ook van mijn zere tenen af, want ik loop nu compleet naast m'n schoenen dat zul je begrijpen.
Ik heb wel eens gezegd dat ik wat langzamer aan zou gaan doen omdat ik onderhand niet meer weet waar ik met alles blijven moet, maar dat wil niet lukken. Zelf loop ik over van enthousiasme en ik heb nog (te) veel ideeën.

Ik denk dat ik zo ongeveer m'n draai heb gevonden door dingen te maken die ik al in m'n hoofd had voordat ik überhaupt wist dat er Bloggers bestonden. Ik heb daar wel heel veel van geleerd en zal hopenlijk ook nog steeds leren. Het wil ook niet zeggen dat ik nu alleen maar die richting uit ga, want alles is zo leuk!
Deze b.v. had ik ook eerst willen schilderen en dan quilten, maar eigenlijk vond ik het niet zo geschikt. Nu is het een combinatie geworden van schilderen en applicatie.
De stof voor de achtergrond en de achterkant heb ik speciaal hiervoor geverfd (hematiet) , want zo'n kleur heb ik niet zomaar op voorraad. Op de foto niet zo goed te zien maar het is heel donkergroen. De bladeren zijn in het echt ook niet blauw!!
Waarom het zo'n monnikenwerk was? Al die sliertjes (van de bloem) heb ik er op moeten naaien en ik wist niet goed waarvan. Het ene was te dun en het andere te dik.
Uiteindelijk is het "tegelkoord" geworden, ik wist niet dat dat bestond. Tegenwoordig moet je gaan winkelen bij de bouwmarkt!

Het is dus een passiebloem, gedeeltelijk geschilderd en verder gequilt. Ik ben best wel tevreden.

Afm. 42 x 42 cm.  Handgeverfde katoen, textielverf, lutradur en koord. Gespannen op een raamwerk.

14 opmerkingen:

 1. Hoezo 'best wel'tevreden?Ik vind het echt prachtig,een werk naar mijn hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de foto al een aantal keren vergroot om te kijken, kijken, kijken...zo mooi vind ik hem...Super !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. All that monnikenwerk paid off. The strings give great texture and the fabric for the center of the flower really gives a feeling of depth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij mag je nog even naast je schoenen blijven lopen hoor! Wat een beauty is dit geworden.
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mij betreft mag je rustig trots zijn op dit werk. Een prachtstuk deze Passiebloem! Wat een werk al die koordjes opnaaien,maar het resultaat is er dan ook naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe kom je er op, heel geslaagd ook weer. Blij dat de blogwereld je stimuleert tot deze prachtige dingen af te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is prachtig, en tegelkoord hoe kom je erop, maar het doet het erg goed erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk he al die blogs waar je zoveel van leert. Maar jij voegt er toch wel een hele nieuwe dimensie aan toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi hoor, ik kwam hier op je blog via de blog van Susan Brubaker

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooi werkstuk!Je mag die schoenen nog een poosje uitlaten hoor! En dank je wel voor de tip die je bij mij achterliet; ik ga zo snel als ik kan naar de hema!!

  BeantwoordenVerwijderen