donderdag 9 februari 2012

Poging # 2

In het berichtje van 29 januari liet ik een geschilderde quiltje zien waar ik niet zo erg tevreden over was, althans niet de bewerking ervan. Er moest dus een nieuwe poging worden ondernomen want dat zint me niks. Ik ben zo iemand die een apparaat koopt, het aansluit en in gebruik neemt en dan pas de gebruiksaanwijzing gaat lezen. Herkenbaar?
Ik heb een plaatje van internet gepikt, vergroot en met de naaimachine op stof getekend. Vorige keer heb ik acrylverf gebruikt en linnen, deze keer verschillende textielverven en katoen. Ook nog paintsticks trouwens. Het is nog lang niet af en ligt er nogal rommelig bij, maar voordat jullie denken: Waar blijft ze toch?... Ha, ha, laat ik maar even zien waar ik mee bezig ben. Er moet nog heel wat bijgewerkt worden en na het quilten zal het ook meer gaan leven.
Toch moet er een betere oplossing zijn want echt gemakkelijk ging het niet. Als je er eerst een laag gesso opzet, werkt het net zo als op een schildersdoek, maar dat wilde ik nu juist niet. Je kunt nog wel quilten maar het wordt toch redelijk stijf.
Misschien kan ik nog eens procion met verdikker proberen? Deze meet 50 x 60 cm.

11 opmerkingen:

 1. Ziet er nu al prachtig uit. Ben benieuwd hoe het verder gaat.
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap niet helemaal waar je mee bezig bent maar volg je vol belangstelling.
  Verdikker werkt erg prettig vind ik,dus gewoon proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er werkelijk al schitterend uit! Ik denk dat je met de gesso toch wel kunt quilten, maar verdikte procion is soepeler.Eigenlijk maakt het niet uit,als het resultaat naar je zin is. Succes met het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er veel belovend uit! Ik kijk met verlangen uit naar het vervolg!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I would to have the talent to paint cloth. You made wonderful depth and the flower looks very alive.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet niet precies hoe je verder gaat maar verdikte procion is misschien niet zo handig, je moet het immers uitspoelen en dan 'bloeden' de kleuren altijd, ook zonde van je prachtige schilderij. En als je niet spoelt, blijft het afgeven, dat kan ook heel onpraktisch zijn. Dus hoe lastig misschien ook, volgens mij ben je zo op de juiste weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Your painted fabric is wonderful. I want to try this soon.

  BeantwoordenVerwijderen