vrijdag 3 februari 2012

Weer thuis

Waarschijnlijk werd ik niet gemist maar ik ben er weer. Ik heb 2 dagen en een nacht in het ziekenhuis doorgebracht met hartritme stoornissen. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ik midden in de nacht wakker van de pijn op m'n borst. Ik dacht dat gaat wel over, maar een uur later besloot mijn man om toch maar naar de Eerste Hulp te rijden want hij vond het maar niks. Wij in het donker en in de knetterende vorst naar het ziekenhuis. Voordat ik er erg in had lag ik op de hartbewaking en bleek ik een tikkende tijdbom te zijn. De monitor was bijna niet groot genoeg om dat allemaal bij te houden. Zelf zie je dat niet, maar man en kinderen stonden met kromme tenen. Na zo'n beetje de hele dag gesleuteld te hebben werd er toch besloten dat ik nog een nachtje mocht blijven. Donderdagmiddag mocht ik weer naar huis gelukkig. Ik mankeer van alles maar daar ga ik jullie niet mee lastig vallen, maar hartklachten heb ik nog nooit gehad. Zo zie je maar weer, je kunt à la minute iets krijgen. Ik heb wel zitten twijfelen om dit op m'n blog te zetten maar aan de andere kant dacht ik: waarom ook niet? Nu krijg je nog allerlei dingen naderhand. Ik moest al een MRI scan voor mijn aders en nu ook nog een voor mijn hart, plus een echo van m'n hart, een paar keer per week bloed laten prikken enz. enz. Als ik nog maar tijd over houd om te hobbyen;;)).
Het is niet mijn bedoeling om te klagen hoor want ik ben NIET zielig. Ik zie het heel anders en zit niet bij de pakken neer. Omdat ik niet heel veel meer kan, heb ik veel tijd om te quilten e.d. Iets waar de meesten gebrek aan hebben, toch?? ( Ik wordt niet voor niks een "Nuchtere Zeeuw" genoemd.)

Nu iets anders.
Voor die tijd ben ik nog met het volgende bezig geweest. Van zulke dingen wordt ik heel erg onzeker, nog meer dan normaal. Ik weet nooit goed wat ik ermee aan moet. Het gaat een beetje op gevoel.
Het bestaat helemaal uit afval. Verkreukeld aluminiumfolie geverfd met koperverf, de strips zijn van waxinelichtjes ,de rondjes ,de pitjes bewerkt met roestpoeder.De spiraal boven en de sliertjes links, is "uitsnijdsel" van linoleum, het middelste rondje van zelfhardende klei en een stukje verroest gaas.
De achtergrond is zilvergrijze satijn die heb ik al eens eerder gemaakt. Als ik even geen zin heb of niet verder kan, maak ik zo af en toe een achtergrond. Komt altijd wel eens van pas. Afm. 40 x 50 cm.

15 opmerkingen:

 1. Ineke, ik zou er niets meer aan doen! Wat je allemaal niet kan doen met afval, erg mooi!!!
  verder wens ik je beterschap, doe rustig aan en geniet van waar je mee bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend dat je opeens hartritme stoornissen had (naast al het andere wat je schijnbaar al had ;-) Ik hoop dat dat gauw weer onder controle te krijgen (en te houden) is. Je maakt trouwens práchtige werkstukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad heel vervelend die ritmestoornissen, maar gelukkig ben je weer actief. Hier geven ze meestal een infuus met medicijn, of een stroomstootje om het hart weer in het gareel te krijgen! Doe toch maar even wat rustig aan! Dit werkje is in ieder geval heel goed geworden, en dat met afval!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bah Ineke, niks aan als het lijf niet mee wil werken, je bent inderdaad een gewoon doorgaan type, maar ik heb er respect voor.
  Wat je schrijft over werken met 'afval' dat herken ik zeer, toch slaag je er goed in om er mee te werken. Ik zie een rode lijn, jij laat je gewoon niet uit het veld slaan door de omstandigheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De beste remedie om je zorgen te vergeten is inderdaad prachtige werkstukken maken. Wens je beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat dacht je, toen je het hoorde? Welja, kan er ook nog wel bij! Rammelende/krakende wagens gaan het langst mee, moet je maar denken. Wat een artistiek 'geval' heb je gemaakt, echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet je Ineke wat ik zo gaaf vind van jou?Dat ik zoveel in je herken!Zelf heb ik reuma,in mijn vorige weblog had ik het er wel eens over en dat mag best vind ik!Maar....en dat is wat ik zo gaaf vind...je laat je er niet door tegenhouden om toch je ding te doen!Je bent pas zielig als je je zo opstelt!Je moet niet kijken naar wat je niet meer kan maar juist wat je wel kan....en dan blijft er zoveel over!
  In elk geval beterschap met alles en veel sterke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I love the materials you've used. very textural

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schrik zeg, maar goed dat ze je hebben gehouden in het ziekenhuis. Nu zul je vast een tas met medicatie mee naar huis hebben gekregen. Wat je hier wel van hebt geleerd is dat je moet luisteren naar je lichaam (en naar jouw man)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat valt dan even niet mee! Maar wat een zegen dat je positief bent ingesteld. Wel luisteren naar je lichaam, maar niet bij de pakken neerzitten! En dan wel extra tijd voor je hobby hebben. Ach ja, elk nadeel heeft dus toch zijn voordeel!
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel sterkte met je gezondheid, wat goed van je hoe je ermee omgaat. Je werk is nog steeds heel erg mooi, prachtig experiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wel schrikken, ineens hartritmestoornissen. Goed dat jullie er op tijd bij waren. Sterkte met de verdere nasleep.
  Je werkstuk vind ik erg mooi geworden. Geweldig om deze materialen zo te gebruiken.
  'Fijn' om te lezen dat ik niet de enige ben die erg onzeker kan zijn tijdens het ontwerp- en maakproces.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het heel mooi wat je gemaakt hebt. Ik vind het altijd knap als iemand met "afval" materiaal kan werken. Spoedige beterschap met je gezondheid en bedankt voor je reactie op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk he, met afval werken en er dan iets moois van maken.
  Sterkte met de nasleep van de hartritmestoornissen en alle andere dingen niet kennelijk niet goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoe dat was even schrikken, af en toe is het goed om van je af te schrijven.
  Wens je beterschap, en we quilten gewoon verder....

  BeantwoordenVerwijderen