woensdag 7 maart 2012

Mislukt

Ja zonde...
Ik ben aan het schilderen geweest op glasvezel behang gewoon omdat het weer eens wat anders is. Het schilderen en het appliqueren van de stoffen ging redelijk goed. Je krijgt geen rechte strakke lijnen omdat het weefsel zo grof is en dus krijg je een heel leuk effect. Tot zover ging alles goed. Toen de achtergrond. Op de foto zie je een stukje geel om te proberen wat het beste uitkomt. Alle kleuren heb ik geprobeerd om het tenslotte gewoon zwart te verven, want dat stond het beste. Alleen krijg je door al die gaatjes natuurlijk geen effen zwart en het werd heel druk en niet mooier.
Wat is wijsheid? Ik dacht het op te kunnen lossen door de hele figuur uit te knippen en op een andere achtergrond te appliqueren en dan te quilten.
Maar (alweer) omdat het zo grof is, kun je het niet netjes krijgen en rafelen er stukjes af. Het zal nog wel redelijk bij te werken zijn maar dan is het toch niet naar mijn zin, daar ben ik te precies voor.
Jammer van de tijd. Misschien maak ik het nog wel een keer opnieuw, maar nu even niet.

12 opmerkingen:

 1. Wat denk je van lijm?Het ziet er te goed uit om in een hoek te gooien.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik hier zie is prachtig! Ik denk dat je het gewoon zo moet laten, of met een machinale festonsteek vastzetten, zijn de rafels grotendeels weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit is toch niet slecht Ineke? Ik zou het zeker nog niet wegdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rafels kunnen soms een eigen leven gaan leiden en een extra geven aan je werk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knip haar uit met voldoende naad, zodat je de rand eerst met een niet te brede grove zigzag kunt afwerken. Dan alle rafels en overschot wegknippen en met een bredere cordonsteek afwerken. Ik heb persoonlijk ook een hekel aan rafels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bedoel een beetje verdunde houtlijm,nog beter is boekbinderslijm op de randen aan de achterkant.de ravels blijven dan op hun plek en het gaat niet verder.Zo kan je je werkje afmaken zoals je wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt al heel wat tips gekregen om de rafels al dan niet weg te werken. Laat het even rusten en dan komt de inspiratie vanzelf. Niet in een hoek gooien deaarvoor is het te mooi.
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En wat als je er een dunne vlieseline achter strijkt?
  Dit is zo mooi; het is toch zonde om daar verder niets mee te doen?

  hgr. Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I think the piece is wonderful. I'd listen to the great advice you've gotten and show this piece. You've got lots of talent.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, je heb t zeker lots of talent, wat een mooi plaatje, hoop dat je haar weet te redden van het zwarte gat dat prullebak heet, te mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind em juist wel mooi met die gelige waas erom heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind hem prachtig. Wat een geweldig effect geeft dat behang!

  BeantwoordenVerwijderen