donderdag 10 mei 2012

Big Brother is watching you.

Pffew, dat was een heel karwei.Alles uit de voorraad geplukt, batiks,monoprints, handgeverfde, geprintte en gestempelde stoffen. Op een gegeven moment ben ik met een ontbijtbordje cirkels en halve maantjes gaan tekenen en zo ontstonden eigenlijk vanzelf de bollen. Het zag er uit als een wereldbol en toen dacht ik opeens aan het World Wide Web. We leven nu eenmaal in een digitaal tijdperk en alles verspreidt zich razend snel, o.a het nieuws. Vandaar de krantenstof. Ook krijg je het idee dat je van alle kanten wordt bekeken dus heb ik hier en daar een paar ogen toegevoegd, soms is het een zoekplaatje.
Er zijn nog 2 belangstellenden.


Ik ben wel een paar keer vastgelopen, maar dat kan ook niet anders als je zomaar klakkeloos ergens aan begint zonder enig idee.Het is een wirwar van (netwerk) lijnen en ik heb (bijna) niet op kleurencombinaties gelet. Heel bewust anders wordt het te netjes. Je denkt dan wel iedere keer...kan dat wel?
Dit klinkt heel serieus maar eerlijk gezegd heb ik dit pas bedacht toen de top al af was. Ik vond dat het iets voor moest stellen.
Heel veel malletjes heb ik getekend en even zoveel stofjes geknipt. Gestreken op vlisofix en tegen elkaar aan gelegd op een ondergrond. Daarna met een piepkleine zig zag vastgenaaid. Hierin zit alleen al meer dan 5 meter vlisofix.
Tenslotte heel intensief gequilt, misschien wel  teveel zelfs. Ik heb geen quiltpatroon gebruikt, maar ieder stukje apart gequilt of doorgestikt of gewoon het patroon van de stof gevolgd.
Nu zit ik te twijfelen over een rand.Geen, smal, breed, effen of gedeeltelijk niet???? Even laten bezinken of als iemand een idee heeft, ze zijn welkom.

Afmeting zonder rand: 68 x 1.40 cm.

10 opmerkingen:

 1. knap hoor om zo maar uit de losse hand zoiets onder je hand tot stand te laten komen.

  rand zou ik zeker niet doen. Bies als je dat wilt een bv. donkerblauwe. maar je kunt het ook omslaan zodat er geen rand of bies omkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk mens ben je toch!Ik werk ook vaak zo en (bijna)altijd komt er wel iets spannend uit.
  Even een kleine tip...Waarom gebruik je geen lijmspray?Is veel goedkoper dat fixen het wordt niet zo stijf.Wel even goed oefenen hoor.Je werk ziet er leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtige compositie zomaar uit de losse hand,knap hoor! Net als Christina vind ik het niet nodig om er een rand aan te zetten Gewoon alleen aan de achterkant een biesje tegen zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn werken,zoals jij doet!
  Je kunt gewoon eerst proberen door er een rand los langs te leggen of je dat iets vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En hoe is het bevallen om het ontwerp en de kleurkeuze los te laten en alles aan het toeval over te laten?
  Knap hoor! Ik zou er ook geen rand aan doen, wel een onzichtbare, een rand sluit zo op.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat schitterend, ik denk dat als je het in het echt ziet, het quilt je volgt
  groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. echt knap om zoiets uit de losse hand te maken. het idee vind ik ook heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw intuitie is prima! Heel spannend, om zo te werken en het eindresultaat. Ook ik stem voor geen rand ;-). Maar je kunt met vertrouwen je gevoel volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volg, ook geen rand, wel afwerken door de bies aan de achterkant vast te zetten. Ik vind het ook heel knap dat je je intuïtie zo volgt en kijk eens wat er uit komt! Geweldig.
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik volg ook; geen rand. Gewoon zo laten als t nu is. We zitten zo aan regels van wat wel en niet hoort bij quilten he? We leren nu om dat los te laten. Regels zijn er, maar ook om los te laten en van af te wijken. Bij Art Quilten mag dat!

  BeantwoordenVerwijderen