dinsdag 2 oktober 2012

Stack 'n Whack

Afgelopen dagen heb ik eens in mijn voorraad commerciele stoffen zitten rommelen en kwam nog een randstof tegen van Jinny Beyer. Er zaten 2 blokken bij zodat ik kon zien wat ook weer de bedoeling was. Ik heb een nieuw malletje gemaakt en ben aan de slag gegaan. Het is de "Stack 'n Whack" methode. Je verschuift je malletje steeds zodat je 4 exact dezelfde driehoeken krijgt. Heel verrassend.
Ik heb nu 15 blokken en kan er nog enkele uithalen. Het is vrij schadelijk omdat je iedere keer stukken overslaat om dezelfde afbeelding te krijgen. Bovendien ligt de stof er al zo'n 15-16 jaar dus zal ik niet gaan zoeken voor dezelfde.

 
Hoe ik hem in elkaar ga zetten weet ik nog niet. Eigenlijk wil ik het niet echt traditioneel aanpakken maar daar moet ik nog over nadenken. Geen 15 jaar hoop ik, maar als ik hem weer wegleg....??
Best leuk om weer even iets anders te doen.


 

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk om na al die jaren dit te gaan afmaken! Je krijgt vast een idee om op een moderne manier deze quilt verder af te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zo af en toe heerlijk om traditioneel te werken. En zo krijg jij ook weer ruimte in je kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verrassend, benieuwd wat je verder gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet wegleggen hoor. We zijn veel te benieuwd wat voor draai je er aan gaat geven. Ik ben ervan overtuigd dat het mooi wordt. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleurencombinatie! Moet je echt afmaken... (hoor wie het zegt!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb zelf ook nog een hoop gekochte stofjes liggen en af en toe er wat van te kunnen gebruiken met zelf geverfde, kan verrijkend zijn. Vind de kleuren prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zal dat een voldoening geven als het af is, en je maakt er vast weer iets heel moois van,! het is ook weleens lekker om met een 'vast'patroon te werken, geeft ook weer ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeen. gr katrien

  BeantwoordenVerwijderen