donderdag 28 februari 2013

Sjablonen

Jaren geleden maakte ik veel sjablonen om te tamponeren. Met een dikke kwast dus en paintsticks, eigenlijk hetzelfde als met gewone verf. Deze maakte ik zelf van plastic bladen, eerst tekenen en dan uitsnijden. Het was eigenlijk wat te dun en niet zo makkelijk om mee te werken. Dikker plastic kon je weer niet zo goed snijden.
Daarna heb ik  heel veel stempels van linoleum gemaakt en nog steeds


In een helder ogenblik dacht ik er opeens aan dat ik ooit eens een doos bij de Makro had gekocht waar je met een gewone inkjet printer op kan printen. Ze zijn stevig genoeg, het werkt prima en geeft niet af.
Op de "film" geprint
Handig uitsnijmesje. 
Op het blog van Els, http://kunamola.blogspot.com stond laatst iets over wattenschijfjes verven. Bij de Hema hebben ze grotere, ovalen en ze punchen geweldig! Er is geen afdeling meer veilig voor ons.

 
Nog even over het vorige bericht. Uiteraard iedereen bedankt voor de reakties en er waren er een paar die de hand wat minder vonden. Ik ben heel blij dat dat gezegd werd want ik twijfelde daar ook over. Eerst had ik het heel netjes gemaakt, maar dat beviel ook niet. De vingers heb ik extra lang gemaakt om een soort van "onvermogen" uit te stralen. Niet erg gelukt dus. Ik zal nog eens gaan bekijken of ik
er nog iets aan kan doen en wat. Het is nogal intens doorgestikt dus afwachten.


4 opmerkingen:

 1. Lijkt me een perfect "spul" om op te printen.Ik probeerde het eens met plastic sheets, maar daar rolt de inkt gewoon van af.
  En inderdaad: niets is meer veilig voor ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, ik had niet eens gezien dat het een hand was, maar wist ook niet wat het wel moest voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik had inderdaad ook niet gezien dat het een hand was.
  Leuk dat je ook met de wattenschijfjes aan de gang bent gegaan. Ben benieuwd hoe je ze verder gaat gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk divers toch, die hobby van ons!
  Ik ben benieuwd wat je met de hand gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen