vrijdag 10 mei 2013

Naamloos

De quiltdip is weer toegeslagen. Ik loop mezelf in de weg en heb totaal geen inspiratie. Het is meivakantie geweest, kleinkinderen logeren, creative kleindochter achter Bernientje en oma zit werkeloos in de keuken. Nee, hardstikke leuk natuurlijk maar ik kan maar niet op gang komen.

Hier ben ik een poging aan het wagen om een soort kant te maken. Er zijn borduurmachines (en ook naaimachines??) die zo'n programma hebben, maar ik heb die niet en bovendien vind ik het leuk om het zelf te proberen.

Ik heb organza en dunne lutradur op elkaar gelegd en er over gestikt. Wel eerst even getekend en daarna  met de soldeerbout weggebrand. Het is even uitkijken want ik zie nu dat ik wel meer verbindingsstukjes nodig heb. Maar goed, het is de eerste keer en ik blijf proberen. De rest komt hopelijk vanzelf.


 
I'm trying to make lace from organza and thin lutradur, I drew the pattern first, stitched and burned away with my soldering iron. This is my first try, I'll do some more. I'm waiting for inspiration.

7 opmerkingen:

 1. Is prachtig gelukt Ineke! Nog wat experimenteren en het is oké .
  Een prachtig patroon lijkt wel Art nouveau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Looking good for no inspiration. Can't wait to see what you do when you ARE inspired!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whauw wat leuk!Ik ben ooit ook eens met zo iets beegonnen maar waar het is gebleven?Ik krijg wel veel zin om dat weer eens te doen.Als we weer van Texel thuis zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh nou, voor een inspiratieloos persoontje pak je toch wel heel mooi uit, vooral zo doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er nu al leuk uit maar is denk ik nog veel meer mee te doen. Leuk gedaan. En heerlijk te lezen dat er meer met een dipje zijn. Kan ook geen begin vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook goed beschreven hoe je het hebt gemaakt. Ik vind dit ook zeker iets om uit te proberen. Ken je het boek van Margaret Beal? Daar ook veel tips om met de soldeerbout te werken. Erg leuk!
  En ja, die dip is ook heel herkenbaar, helaas!

  BeantwoordenVerwijderen