woensdag 6 juli 2011

Restverwerking

Letterlijk met pijn en moeite heb ik toch nog iets kunnen fabriceren. Niks doen is ook een straf voor mij. Voor noodgevallen heb ik wel een zessterrendoorloperpuzzelboekje, jawel, liggen maar dat is beter voor je hersens dan voor je handen.

Ik had wat roestlapjes over van een quilt waar ik (ook) aan bezig ben en die op een ondergrond van dunne vlieseline gestikt. Het figuur getekend en met vlisofix erop gestreken. De, donkerbruine, rand is een zelfgeverfd lapje en gestempeld met discharge pasta. Nog wat metalen versierinkjes erop en klaar is kees.
Vroeger werden mijn quilts altijd groot, groter, grootst. Dat probeer ik nu echt af te leren. In klein werk kun je ook heel veel ideeen kwijt.
"JUST ME",  Afm. 30 x 34 cm.
Roeststof, gemarmerd katoen, stempelwerk, metaal.

3 opmerkingen:

 1. Het leuke van een klein werkje is dat je aan meerdere ideeën tegelijk kan werken. Maar ik zou toch maar een beetje rustig aan doen; dan heelt alles het snelst.
  Beterschap, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat je niet stil kunt zitten! Maar nu moet je echt wat rustig aan doen. Al lijkt me de verleiding om dit mooie werkje af te maken erg groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs in dit 'kleine' werkje zit een verhaal, je blijft kijken, vooral naar de figuur, door de vorm en de stof, intrigerend! Begrijp goed dat je niet stil kunt zitten, beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen