maandag 26 september 2011

Gazet

Awel, ik heb de Gazet gerecycleerd, zoals ze in Belgie zeggen. Sorry medebewoners van dit schône land , ik wil jullie niet belachelijk maken maar ik vind het zo'n sappig taaltje, amai!
In het boek "Layered Textiles" ,wat ik in het vorig blogje liet zien, wordt gewerkt met oude kranten. Het moet niet gekker worden! Aangezien ik dol ben op experimenteren  vanwege het verrassings effect, ben ik dus ook hieraan begonnen.

 
Monoprinten, stempelen,  gescheurd en weer aan elkaar genaaid. Dit verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar als je het niet probeert, weet je ook niet wat het wordt.
Ik heb nog een klein stukje proberen te quilten, of doorstikken en  het verbaasde mij hoe sterk het was.

Verder nog een stukje genaaid op krimpstof (zijn ook andere mogelijkheden) en dat werkte ook redelijk.

Het middenstuk bestaat uit ong. 8 à 9 lagen en daarna open geknipt. (chenille).
Of ik er verder nog iets mee doe weet ik nog niet. Als ik de volgende keer nog eens een vlaag van verstandsverbijstering heb, probeer ik het nog eens.

Het opent in ieder geval mogelijkheden.

10 opmerkingen:

 1. Wat een grappig resultaat,dit lukt ook met nederlandse kranten hoor!!! ha ha .Als ik tijd over heb ga ik het proberen,ik begin met de telegraaf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja leuk zo, en als je alle proeflapjes aan elkaar zet, heb je weer een wonderschone kunstwerk voor aan de muur, toch? Ik vind het een kleurrijk geheel. Werk niet graag met krimpstof, vind het erg hard aanvoelen na bewerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Shirley, ik weet niet welke krimpstof jij gebruikt? Mijne is heel soepel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je eerste werk met papier erg leuk, je moet me eens in mijn oor fluisteren hoe je te werk ga.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je toch een duizendpoot! Nu weer dit prachtig experiment. Je zou de stukken ook in een quilt kunnen verwerken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel geinig. Weer eens wat anders dan creatief zijn met kurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben wel erg benieuwd wat je er mee gaat doen hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi Ineke.Ik vind je krantewerkje erg leuk en ben benieuwd hoe je te werk bnt gegaan.Als je toch van plan bent om Aart iets in zijn oor te fluisteren wil je het dan een beetje hard doen?Ik wil het ook graag horen.
  Groet Marrie-Jette die weer blij is dat ze bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk resultaat van je experimenten. Ik heb een paar jaar geleden een workshop met Jean Draper gedaan. Daar moesten we ook van alles met kranten doen. Het is heel leuk en het kost niks.

  BeantwoordenVerwijderen