donderdag 6 oktober 2011

Pech

Een paar berichtjes terug heb ik de quilt laten zien waar ik aan zou beginnen. Alles wat verkeerd kon gaan is ook zo ongeveer mis gegaan. De middenstukken waren gequilt en toen de randen. In de brede rand wilde ik persé een soort traditioneel patroon. Maar toen ik de helft gedaan had vond ik het niet mooi. Uithalen dus en ik heb een paar uur achteruit zitten naaien. Een ander geprobeerd en dat leek wel aardig. Toen ik aan de achterkant keek was het een en al lussen, dus spanning niet goed. Weer achteruit naaien! Driemaal is scheepsrecht, dus nogmaals een poging. Gelukt! Daarna de smalle randen. Halverwege springt de hond tegen me op, met het gevolg dat ik met de schaar uitschoot en een stuk uit de stof knipte. Grrrr... Stof lostornen en er een nieuw stuk inzetten. Weer gelukt. Uiteindelijk is het goed gekomen, al is het met hindernissen. De bloemen voor de applicatie wilde ik op vlisofix strijken en zo op quilt. Toen bleek dat ik strijkvliseline had gebruikt en dat plakt dus niet. Je krijgt zo spontaan de slappe lach.

Ik moet erg wennen aan de felle kleuren dat ben ik niet gewend, maar je moet alles een keer gedaan hebben. Deze keer ben ik redelijk tevreden (valt mee hè?) en zelfs de achterkant ziet er niet verkeerd uit. Een voorbeeld van noeste arbeid zou ik zeggen ??
De bloemen rechts zijn van hetzelfde figuur als het quiltpatroon en van vilt deze keer.


FLORAL FANTASY.   Afm. 78 x 84 cm.

Handgeverfde katoen, vilt.

Misschien iets voor de TT in Veldhoven? Weet ik nog niet, denk het niet. Dan had ik het ook niet mogen laten zien toch? Trouwens daar ben ik tussendoor ook mee bezig, maar we hebben nog de tijd tot half januari.
Nu nog de afwerkbies, tunnel en label en klaar is Klara!

Inspiratiebron:  http--friestyle.blogspot.com
Dit is de schuldige, n.b. een opvanghond die wij asiel hebben verleend. Hij moest dankbaar zijn i.p.v..... Maar hij is wel heel erg lief.

8 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat er een en ander kan misgaan met zo'n groot project,maar wel balen!
  Je hebt hem wel heel intensief doorgequilt, prachtig! Natuurlijk kun hem insturen voor Veldhoven. En ook de andere nog waar je mee bezig bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dit is toch gewoon een detail, en dan kun je hem prima insturen. Maar je moet zo'n asielhond ook voldoende aandacht geven! Dat was vast het probleem. Uiteindelijk toch goed gelukt.
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha geweldig, zoveel tegenslag was voorbestemd, een leerproces wat hem vast mooier heeft gemaakt dan hij eerst zou zijn als het in 1 keer goed was gegaan. Lieve hond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Achteruit naaien, ik moest er gewoon om lachen. Het resultaat is echt een plaatje, mooie kleuren ook, zou ik graag in het echt zien in Veldhoven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja met doorgaan krijg je toch resultaat.
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu het is schitterend geworden
  en de kleuren , ze stralen je tegemoet.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat een ellende voordat je quilt af is. Maar wat is in hemelsnaam achteruit naaien?????

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Christina: gewoon lostornen ha,ha.

  BeantwoordenVerwijderen