maandag 16 januari 2012

Wat is dat nou?

Wie het weet mag het zeggen. Ik heb weer eens in mijn eigen "verrassingsdoos" zitten rommelen ( wat een raar woord eigenlijk ), waar dus alle proefjes, experimenten e.d. inzitten. Dan komt er van alles tevoorschijn en opeens lag er een stapeltje wat qua kleur wel bij elkaar past. Zonder echt na te denken heb ik dit in elkaar geflanst en voila.
Het klinkt heel gek maar het lijkt net of me dit is overkomen i.p.v. dat ik het gemaakt heb. Ik weet ook nog niet wat ik er van vind, ik moet er erg aan wennen.
Ik heb intussen wel geleerd dat er niks moet, alles mag en het hoeft niet altijd iets voor te stellen.
Natuurlijk is het heel leuk om allerlei reakties te krijgen, maar ik zou ook best wel eens ongezouten kritiek willen krijgen van wat er allemaal mis is.
Dat is dan weer tegenstrijdig want alles kan immers??? Maar ja, smaken blijven ook verschillen.

13 opmerkingen:

 1. Nou, daar komt ie dan, de ongezouten kritiek!! Leuk tafereel, het lijkt op een landschap, maar ik vind het witte aan de bovenkant te veel, het dekt af. Ik zou graag zien wat daaronder te zien is. Kan je het nog weg halen of anders bewerken met hitte. Verder ziet het er goed uit!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aart is me net even voor! Ik heb de foto even opgeslagen en omgedraaid. Geeft ook een bijzonder effect, maar "gewoon" zoals hij nu op je blog staat vind ik ook dat het witte stuk teveel is! Maar verder een mooie compositie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, ik zou 'm ook omdraaien; dan wordt het een sneeuwlandschap. Op de sneeuw zou je dan nog een toevoeging kunnen doen: wat verdord gras, voetstappen, vogels...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Aart en Hannie. Was dat alles? Nee grapje. Ik moet zeggen dat dat "witte" stuk zelfs donkerder is dan de achtergrond. Altijd die problemen met foto's hè. Het spul heet Molding Paste en wordt eigenlijk met schilderen gebruikt om structuur op het doek te krijgen. Een tijd geleden heb ik een stel van die klodders gemaakt, laten drogen voor ev. later gebruik. Op zich is het spierwit en ik heb het creme geverfd met acryl. Toen er op gestikt ( wist niet eens dat dat kon) met bruin garen. Dat vond ik weer te opvallend en heb er weer met creme acryl overheen geschilderd. Nu maar even laten rusten maar in principe kan ik er nog alle kanten mee uit. Bedankt voor jullie reaktie. "Negatieve" ( valt wel mee!) kritiek ervaar ik ook als positief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met de anderen eens, omgedraaid is beter. Dan komt het 'zwaartepunt' onder. Ik vindt het wel een verrassend quiltje. Grappig om moldingpaste zo te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het doet me denken aan reddingsboeien, op het strand, je kan hem nog oppimpen met zeesterren oid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had geen moeite met het grote witte stuk, waarvan jij zegt dat het niet wit is. Ik kik meer naar de onderlinge verhoudingen en die zijn juist goed. ook zoals hij op de onderlap ligt. Niet precies in het midden maar 2/5 aan de linkerkant en de rest aan de rechterkant. En dat is met de basis net zo. Ook die verhoudingen kloppen. Het enige wat op de foto mist (ik weet dat zoiets altijd vertekend is) is een donkere kleur. Er is te veel middenkleur. Of niet te veel, maar er mist de donkere toets om em spanennd te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het houdt me bezig. Ik heb nog es gekeken. Het middenstuk heeft eigenljk best genoeg donker, het komt door de achtergrondlap. Doordat die zo licht is mis ik donkere accenten in z'n totaliteit. Bovendien is het leuk om bv. quiltwerk of wat dan ook door te laten lopen van de basislap naar de ondergrondlap. Daarmee creeer je een geheel. ZO, nu ga ik er eerst niet weer naar kijken hoor.

  Hang jij em maar aan de muur zodat je er zelf es rustig naar kunt kijken, en doe dat rustig weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is wel heel mooi, grappig dat het zomaar uit je handen kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het geslaagd. Alleen nog de voorkant met de achterlap integreren. Ik vind de kleuren ook prachtig
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is heel apart maar ik vind het een beetje jammer dat er zo'n groot stuk lichte stof? aan de bovenkant geplaatst is. Wel mooie kleuren en structuren in dat bruinige stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, en nu zijn we het nog niet eens ook. Ik vind de drie kerstkransjes in het midden het enige minder mooie element, de rest vind ik prachtig. Maarreh, doe jij lekker wat je zelf mooi vindt, want je intuitie is prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moest eerst een paar keer kijken voor ik iets kon zeggen...Eigenlijk vind ik dit werkje,elke keer als ik er naar kijk,steeds leuker!Ik werk zelf graag zo,gewoon op je gevoel afgaan,niet lang nadenken maar gewoon doen.Dus van mij geen kritiek maar een compliment...Ik vind het werkje echt leuk.Doe vooral wat je zelf leuk vind,klaar!

  BeantwoordenVerwijderen