dinsdag 14 augustus 2012

Poging 2

Eerst even iets rechtzetten. In het vorige bericht had ik het over Zeefdruk, maar dat moet Breakdown Printing zijn. Verder iedereen bedankt voor alle tips en het meedenken, daar heb je wat aan.
Meteen een nieuwe poging gedaan want dat kon ik niet uitstaan. Ik heb alles weer op dezelfde manier gedaan als de eerste keer ,alleen...... met de juiste verf. Dat was het hele euvel. Ik had textielverf gebruikt omdat ik dacht dat dat ook kon. Dat schijnt toch te snel en te intensief op te drogen. En dat heb ik geweten!!
Er was bijna hak-en breekwerk voor nodig om het raam schoon te krijgen en dat is het eigenlijk nog steeds niet. Ik was al bang dat ik meteen alles naar de Filistijnen had geholpen, dat zou een dure les geweest zijn.

Dit is de eerste afdruk en daar zit nog teveel wit in.                                                                                      
Dit is de tweede en al iets beter.                                                                                                              

Het ligt nu nog te broeien en als het gewassen is kan ik er nog alle kanten mee op.
Ik ben allang blij dat m'n raam niet helemaal verstopt zit. Nu ben ik gerust gesteld en ga een volgend keer nog eens proberen.

9 opmerkingen:

 1. Ah, duidelijk. Zonde dat je raam verstopt zit, maar misschien kun je het nog steeds gebruiken. Worden vaak mooie afdrukken, gedeeltelijke afdrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat het nu is gelukt Ineke,en vooral ook dat je raam nog bruikbaar is!
  Dit ziet er al heel goed uit.Als er vellen mee los komen, is dat geen enkel probleem. Komt allemaal goed, na het wassen! Je kunt de lappen na het broeien gewoon in de wasmachine stoppen op 30 gr. Wassen met een beetje wasmiddel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je, dat je doorgaat, al doende leert men! De afdrukken zijn mooi, zit er teveel wit in kun je ze altijd nog in een verfbad gooien, of er nog eens overheen met dezelfde zeef of een andere.
  http://quiltaart.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ineke,

  Ik heb even bijgelezen en gekeken op je weblog en al snap ik meer dan de helft niet van wat je schrijft, moeilijke termen en zo, ik geniet van de prachtige foto's van al je werkstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt weer heel wat geleerd en de afdrukken zijn toch wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He gekukkig, opgelost! Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geweldig toch dat je hebt ontdekt wat je fout deed. En troost je: we maken allemaal zulk soort fouten.

  BeantwoordenVerwijderen