zaterdag 11 augustus 2012

Te mooi om waar te zijn.

Eindelijk heb ik een poging gewaagd om te gaan zeefdrukken. Boeken gelezen, filmpjes bekeken, afgekeken enz. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
Dit is het raam met wat rommeltjes eronder en ik vind het prachtig. De kleuren zijn iets feller, maar goed. Ik werd hier helemaal blij van.
Daarna alles geinstalleerd, met de rakel erover en toen.....helemaal niks!
Alleen wat natte plekken en de vormen zagen er prachtig uit, maar geen kleur. Even gewacht en nog een paar keer geprobeerd maar weer geen resultaat.
Ik heb in ieder geval wel lang genoeg gewacht maar misschien zat de verf er te dik op, misschien dit misschien dat??
Volgende keer nog maar eens proberen en nu moet ik zien het raam schoon te krijgen. Ik ga er niet mee onder de douche staan want dan zie ik ook helemaal blauw!

12 opmerkingen:

 1. Great texture. Can't wait to see what you make with this. Did you get more than one pull?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, ik heb er al een tijdje over gedacht om het ook eens te proberen.
  Wat voor een verf heb je gebruikt?
  Ik ben er nog niet zeker van wat ik zal gebruiken.OOh enne de Blue man zijn heeeeel beroemd lol.
  Groetjes,
  Andrea.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind het er al heel mooi uit zien, ook al is het niet geworden wat je had gehoopt, vind dat lime wel een prachtige kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vreemd? Je hebt toch wel dezelfde pasta gebruikt zonder verfpoeder, om alles af te drukken? De verf moet wel weer op kunnen lossen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het echt niet gaat, kun je het raam ook schoonmaken door het in de badkuip te leggen met een beetje wasniddel,en even laten weken. Dan wordt het vanzelf schoon.

  Dikke verf kan niet de oorzaak zijn. Duurt alleen iets lager voor het oplost op de lap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heel vreemd, je krijgt dus wel een natte afdruk maar er zit geen verf bij de print op je lap? Dan gaat de pasta dus wel door de gaatjes maar het neemt geen verf mee van de aangekoekte laag in je raam? Het moet altijd wel even op gang komen, en de latere prints zijn vaak mooier dan de eerste, maar jij krijgt het niet op gang zo te lezen? Misschien is je raam te hard gedroogd, misschien met nat sprayen en een half uurtje wachten proberen er weer wat beweging in te krijgen door wat oplossen? Er zat geen soda in de verfpasta in het raam toch? Anders zou de verf ook evt. al uitgewerkt kunnen zijn voortijdig? Mysterieus. En zo'n mooi raam....!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het meest voor de hand liggende is dat je zeef verstopt is. Je kunt dit controleren door de zeef tegen het licht te houden en dan zie je of de openingen verstopt zijn ja of nee.
  Als je zeef verstopt is ligt dat aan het soort verf dat je gebruikt, snel of traag drogend, het soort gaas en de factor tijd.
  Zeefdrukken verdraagt geen pauzes, wil je even stoppen dan moet je je zeef meteen afwassen met een spons met lauw water of als je een "echte zeef" hebt met een hoge druk spuit.
  Je zeef moet ook helemaal droog zijn voordat je opnieuw begint.
  Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zat het nog eens te lezen, maar je probeert toch te breakdown printen Ineke, toch niet normaal te zeefdrukken? Of is dit een ander experiment?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het ook nog eens gelezen,maar je zegt : Rommeltjes eronder? Maar ik neem aan dat ze in verf zaten? Na het drogen alle "rommeltjes eruitgehaald, en het raam andersom met de verfkant op de lap gelegd? Moet gewoon lukken! Verstopte zeef kan haast niet, of je hebt de verkeerde verf gebruikt? Toch procionpoeder hé?En het recept met ureum, verdikker en metafosfaat?
  Ik ben misschien wel een bemoeial. maar als je het zó hebt gedaan, kan het niet mislukken.
  Toch nog eens proberen door wat water erop te spuiten,zoals Nienke zei.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Raar.Nog een keer proberen. De volhouder wint.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dit is niet gewoon zeefdrukken, hoor Ineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is breakdownprinting. Voor zover ik het kan bekijken. Hoop da tje door de eerdere reacties het probleem hebt ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen