maandag 24 september 2012

Even iets anders

Ergens op iemand's blog, weet helaas niet meer waar, zag ik dat ze een stuk scrim in een borduurring had gespannen en dat aan het doorstikken was. Geeft een leuk resultaat, een beetje kantachtig.
Ik wilde dat ook graag proberen en het ziet er zo uit. Ik heb  het niet gespannen, maar gewoon los onder de naaimachine.

Als je regelmatig in het ziekenhuis komt houdt je er, behalve allerlei ongemakken, ook van alles aan over. De laatste keer had ik een drukverband van wel anderhalve meter. Dat is vrij grof, los en elastisch. Weggooien is geen optie en ik heb het grotendeels zitten uitrafelen en ook onder de machine met dit resultaat. Je kunt het zo netjes of slordig doen als je zelf wilt.
Hier heb ik het voor de duidelijkheid op een ondergrong gelegd. De "netjes" heb ik al eens eerder gemaakt met Soluvlies.

En dit ongeregelde hoopje? Dat zijn de draden die eruit zijn getrokken en ze krullen zo leuk. Kan ook weer met soluvlies worden gebruikt. Wat ik er allemaal mee ga doen weet ik nog niet. Zit op een beetje inspiratie te wachten.

 

11 opmerkingen:

 1. Wat leuk om dit materiaal te gebruiken, elk nadeel heeft zijn voordeel.
  http://quiltaart.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal je vast wel lukken. Leuk dat verband!
  Leuk om tussen papierpulp te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dit stukje! Ook prima om te verven?Je komt zeker nog op een idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The first image looks especially lacy and lovely. Let us know when inspiration does strike!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geeft dat een prachtig effect. Nu zag ik laatst ook op een blog waar het geverfd werd......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hannie-Christina. Ik heb een aantal geverfde stukken scrim, daar ben ik ook mee bezig. Als ik stof verf gooi ik er soms een stuk bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er allemaal zo leuk en speels uit! Pas wel op met losse draden, als er los draad mee het spoelhuisruimte ingeduwd wordt, kan het vast gaan zitten in de grijper, en als de grijper met veel kracht doorslaat, kan deze krom raken, en reparatie is een duur grapje. De draadjes op óf tussen wateroplosbare vlies doen en dan stikken is veiliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop voor jou dat je er niet te vaak moet komen, maar was je anders op het idee gekomen om zo iets te gebruiken...?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja hoor Jannie. Ik bewaar gewoon alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die inspiratie gaat zeker komen en natuurlijk zijn we dan nieuwsgierig naar het resultaat. Het geeft nu al zo'n speels effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh ja, mooi!
  Ik vind het soms zo moeilijk om onbewust niet netjes te naaien, maar het effect is zoveel leuker!!

  BeantwoordenVerwijderen