vrijdag 21 september 2012

Heb ik weer

In mijn berichtje van 31-7-2012 heb ik een foto geplaatst van een werkje van 20 x 20 cm op canvas. Een van de eerste die ik op die manier heb gemaakt en op Galleribba heb geplaatst. D.w.z., ik bied het aan en Meta plaatst het op de site.

Nu kreeg ik vanmorgen een mailtje van Meta EN van Karen Osborn http://stiehlosborn.blogspot.com , dat ik een afbeelding van haar heb gebruikt en dat het onmiddellijk verwijdert moet worden.
Het zweet brak me uit en ben meteen gaan zoeken. Als er iemand een hekel heeft aan naapen ben ik het wel. Nu bleek dat ik zo'n 1,5 tot 2 jaar ??  geleden een afbeelding van Internet heb geplukt, deze en nog anderen uit heb geprint en weggelegd.Niet opgelet of het iets "Arterigs" was, voor mij was het gewoon een afbeelding.
Nu kwam ik de hele stapel weer tegen en vond dit plaatje mooi passen bij de rest, qua kleur en heb het dus gebruikt.
Ik heb hier uiteraard een vreselijke hekel aan maar heb het in alle oprechtheid volkomen onbewust gedaan. Denk je nou echt dat als ik me daarvan bewust was, ik het op Internet zou plaatsen????? Zou wel erg stom zijn..
In mijn beste Engels heb ik Karen mijn verontschuldiging aangeboden en ik hoop dat ze het me niet kwalijk neemt. In het vervolg zal ik beter op copyright letten. De afbeelding is inmiddels verwijderd.
Ik vind het een vervelende situatie en zit er echt mee in m'n maag.
Ik ben meteen alles gaan nakijken of dat niet per ongeluk eerder gebeurd is.

Nu iets leukers. Als je geen computer hebt, hou je wel veel tijd over en heb ik nog een werkje van 20 x 20 cm gemaakt. Ik kan nog wel even doorgaan want ik heb nog een hele stapel canvasdoekjes liggen.
 
Ik heb een piepklein quiltje gemaakt en bevestigd op katoen, bewerkt met Gesso, crackle pasta en acrylverf. Dat weer bevestigd op een geschilderd canvasdoek. Het heeft een 3-D effect.
Poeh.

13 opmerkingen:

 1. Jeetje Ineke, een beetje hysterisch klinkt deze reactie van Karen Osborn wel, hoor. Ze had zelf best kunnen bedenken dat je dit niet met opzet hebt gedaan, want dan zet je het inderdaad niet op Internet. Je kan in zo'n geval ook even voorzichtig aan iemand vragen hoe dit kan. Nou zit jij met een rot gevoel en je kan er niet eens iets aan doen. Trek het je maar niet aan. Lekker belangrijk! Het kan natuurlijk wel zo zijn, dat ze er vaker mee te maken heeft gehad, maar dan nog moet je niet iedereen over één kam scheren, toch?
  Je nieuwe quiltje is een schatje en iedereen die jouw werk kent, weet dat jij het kopiëren van andermans werk niet nodig hebt. Je hebt zelf fantasie genoeg!

  Fijn weekend,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee Inge, ben ik het niet mee eens, het was echt een werkje dat Karen op haar blog had gezet en het was gewoon op Ineke's eigen werkje geplakt. Dat is stelen en kun je niet maken. Ik snap best dat het soms moeilijk is te weten wat nu wel en niet mag, maar dit was overduidelijk een kunstwerkje van een ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stelen is een zeer grof woord en als je wil dat niemand je werk steelt , blijf dan van het internet weg. Trek het je niet aan Ineke,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bedoelde het niet als aanval op Ineke, omdat ze mij had uitgelegd dat het per ongeluk gebeurd was. Maar ik wil wel duidelijk maken dat Karen niet hysterisch reageerde, niemand vindt het leuk als haar werk in eens op het internet onder een andere naam opduikelt. Maar het is stelen als je bewust andermans werk gebruikt, ook al zet diegene dat op het internet. Want dat is het leuke van internet, dat je je werk kunt laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer van deze vergissing. Ik weet heel zeker dat je het zo niet hebt bedoeld. Maar gelukkig zien we nu een toch weer een gezellig werkje voorbij komen.Leuke techniekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeps,wat een vervelend foutje.Hopelijk lig je er niet wakker van.Sterkte!
  Ik geniet zeer van je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als Karen Osborn haar foto's had beschermd door een watermerk erover te plaatsen, dan had jij dat gelijk gezien en het niet kunnen gebruiken! Er is zoveel moois te zien op het net en vaak zijn de gebruiksrechten onduidelijk. Maar misschien moet ze ook wel een beetje vereerd zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja jee, 'k snap wel dat het klamme zweet je uitbrak na deze ontdekking, eens maar nooit weer, slapeloze nacht aan overgehouden zeker?. Het is gebeurd, deels terug gedraaid, en niemand is er dood van gegaan. Shit happens, nu weer lekker verder gaan met mooie dingen maken, lekker creatief zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat dat jou weer moet overkomen he. Het is in ieder geval een conmpliment voor de dame in kwestie dat je haar werk zo mooi vond dat je het afdrukte.

  Gelukkig heb jij zelf genoeg creatiefs in jezelf.

  En troost je, je bent niet de enige die van dat soort mailtjes krijgt hoor. Ik krijg ook met enige regelmaat commentaar over het een of ander op mijn blog. Niet iedere quilter kent de term 'quilting is sharing'.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed toch dat je meteen in aktie bent gekomen en daarmee kan dat boek weer dicht! Je hebt zoveel originele ideeen dat je het inderdaad niet nodig hebt of hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen