vrijdag 7 september 2012

Zomaar een flauwekulletje

Ik heb weer eens iets. Mijn blog gaat zachtjes aan meer lijken op een verslag van dokters-en ziekenhuisbezoeken dan waar het voor bedoeld is. Steeds denk ik: ik zeg er niks meer van maar op een of andere manier heb ik toch de behoefte om het op te schrijven. Sorry voor degene bij wie het de keel uit gaat hangen.
Eind vorige week kreeg ik van de een op de andere minuut last van m'n elleboog. Een beetje pijnlijk, niks te zien maar dat werd snel erger. Na een uur was het niet meer te harden en zijn we naar de EHBO gereden. Na de gebruikelijke rituelen moesten we wachten totdat er een dokter kwam. Die kwam 's nachts om 00.15 uur, terwijl we al vanaf 9.00 uur zaten te wachten. Zij constateerde dat het (alweer) een slijmbeursontsteking was in combinatie met een beknelde zenuw en dat ik wel helse pijn moest hebben. Nou dat klopt, want ik zat te schreeuwen van de pijn. Je moet alle begrip hebben dat het druk is enz., maar met zoveel pijn kun je ze allemaal wel door de mangel halen. Ik moest nog wachten totdat er iemand een drukverband en een mitella kwam aanbrengen en al met al waren we om 02.00 uur thuis. Ik heb morfine meegekregen voor de hele week als pijnstiller, dus vraag me niet hoe ik me voel.
En zoals gewoonlijk, JE KUNT HELEMAAL NIKS! Met één linkerhand kun je niet veel doen.

Inmiddels kan ik m'n arm weer een beetje bewegen en met wat pijn en moeite ook weer wat prutsen. Ik weet dat ik rustig aan moet doen, maar kan het niet laten. Je kunt ook met één hand achter de naaimachine heb ik ontdekt.
Ik ben een beetje verslingerd geraakt aan die kleine werkjes. Je kunt er veel in kwijt en makkelijk te hanteren in dit geval.
20 x 20 cm op canvas.

11 opmerkingen:

 1. Wat een ellende. Ik kan me voorstellen dat je vreselijke pijn had en nog hebt! Maar eigenlijk is het niet zo gek hé, je weet ook van geen ophouden of rustig aan doe?
  Van harte beterschap,en hopelijk kun je binnenkort weer wat doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zit je niet mee hé. Maar Hannie heeft wel een punt denk ik misschien eens een beetje rustig aan doen. Een boek lezen is ook best leuk. Er is een leuke serie boeken over een quiltschool, maar ik weet niet meer hoe de schrijfster heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, ja, daar zit je dan. En dus toch weer van alles willen doen. Misschien is dat het probleem wel. Overigens wel een beeldschoon werkje.
  gr. Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I do hope you feel better soon. How awful.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat weer een ellende. het zit je ook niet mee he. Onvoorstelbaar dat het je dan wel weer lukt om wat te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och arme, hoe mooi ik ook vind wat je maakt, ik hoop toch dat rust houden ook lukt, want die pijn moet stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ineke,ik bekijk altijd je blog en wat fijn dat je toch zo bezig kunt zijn ondanks alles. Mijn complimenten ook voor je leuke kleine werkjes van 20x20 op canvas.
  Mag ik wat vragen? Je plakt ze op canvas neem ik aan, zit er dan ook nog tussenvulling achter het werkje?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Conny-Ik gebruik gewoon Hobbs als tussenvulling, maar geen achterkant stof. De randen worden dan te dik met het omvouwen. Ik gebruik boekbinderslijm, trek het strak en lijm alleen de zijranden en achterkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontzettend bedankt voor je uitleg, Ineke!!
  een hartelijke groet,
  Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nogmaals:heel erg bedankt voor je uitleg! (per abuis anoniem aangeklikt....)
  Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kun je nagaan hoelang ik niet gelezen heb, dit verhaal had ik gemist!
  ja, ik kan me voorstellen hoe je je voelt met veel pijn en morfine in je lijf: niet mijn favo pijnstiller, heb het ook gehad, maar na drie dagen de handdoek in de ring gegooid: liever pijn!
  ik hoop dat het inmiddels beter gaat, alhoewel een slijmbeursontsteking wel de nodige tijd vraagt! We lopen het allemaal op, he, als handwerksters!!!
  Sterkte, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen