zondag 18 augustus 2013

Afwerking

Nog even laten zien hoe ik de wajang quilt af heb gewerkt. Dat heb ik  uiteraard al op verschillende manieren gedaan maar nog niet zo. De brede en bewerkte randen zijn het meest geschikt voor de traditionele quilts en de moderne of Artquilts met iets smallers . Zigzaggen vind ik niet altijd een optie en vaak heb ik er dan een bies van een 'voetje breed" aangezet.
Deze keer heb ik repen gesneden van 1 inch breed en echt op het randje op de voorkant gestikt. Als je het naar achter omvouwt, heb je nog genoeg om het tegen te zomen. Het randje is maar 2 mm breed, valt niet op en is toch keurig afgewerkt al zeg ik het zelf.
Hiervoor heb ik heel toepasselijk een batik genomen, de naadjes zie je niet en er is weer een restje op.
Als je de zoom naar achter gaat vouwen zit je te werken met die vervelende hoeken. Dit vind ik makkelijker. Ik heb niet opnieuw het wiel uitgevonden maar wilde het toch even laten zien.


Achterkant 


 
Voorkant

 
 
 
   
Hopelijk is het hier te zien, het is maar een streepje. Maak je een randje van dezelfde stof dan zie je er niets van.

5 opmerkingen:

 1. Het is prachtig door-gequilt, dat je dat kan met de machine, zit natuurlijk vele uren oefenen in.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry, had een fout getypt, vandaar dat de vorige reactie is verwijderd.
  Geweldig idee en ik ben het met Ineke eens dat je het ook prachtig hebt gequilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kan heel goed met zo'n donker randje. Is ook een soort bevestiging van hetgeen je hebt gemaakt. Tenminste dat heb ik vroeger zo geleerd nadat kindertekeningen werden besproken. Vaak hebben kinderen de neiging om als de tekening af is er met zwart overheen te krassen. En dat is dus de bevestiging van hetgeen ze hebben gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit, met zo'n randje. Met de bies op de achterkant, kun je de vervelende hoeken vermijden, door geen driehoekjes te gebruiken, maar de biezen over elkaar te leggen. Werkt veel gemakkelijker!

  BeantwoordenVerwijderen