vrijdag 15 november 2013

Spam

De laatste tijd heb ik op verschillende blogs gelezen over het aantal bezoekers dat je blog bekijkt. Als je in de statistieken kijkt, kom je vaak vreemde websites tegen die je niet hebt bezocht. Deze lijken bezoekers naar je blog te sturen maar dat doen ze niet. De bedoeling is dat je ze aanklikt en dan hebben ze je. Of het nu een sitemeter is of hoe het allemaal heten mag, niet doen. Schijnbaar kunnen ze ook niet geblokkeerd worden.

Een tijd geleden liep de teller bij mij terug, wat dus ook niet de bedoeling is. Toen ben ik er op gaan letten en is het niet toevallig dat er midden in de nacht ineens 31 mensen tegelijk je blog bezoeken? Ze komen overal vandaan. Of als je 2 of 3 weken niks op je blog zet en er toch nog een groot aantal mensen kijken per dag?? Zelf heb ik daar niet zo veel verstand van, maar beschouw het maar als een waarschuwing. Iedereen moet zelf weten wat hij/zij ermee doet natuurlijk.

Dan iets vrolijkers.
Dit boek viel in de brievenbus en zit vol inspiratie. Het eerste deel heb ik ook en daar ben ik ook heel tevreden over.


Verder heb ik deze afgemaakt, heb nog wat bladeren en eikels laten vallen en met een smal biesje afgewerkt. Het brede stuk bovenaan is tegelijk de tunnel.

Afm. 70 x 90 cm.

6 opmerkingen:

 1. Ja, dat bloggen... ik heb nog niet gekeken bij de statistieken, maar van spam heb ik geen last, het ligt er ook aan denk ik, of je op faceboek twitter en google plus zit al die ingangen maken het ook gemakkelijk ?
  Leuk boek weer, ik ga het nog niet kopen, eerst maar meer uit het eerste oek werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het ook wel eens gezien, van die vreemde websites, gelukkig heb ik er nooit een ervan aangeklikt. Nu kijk er niet eens meer naar.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zegt mij gelukkig ook niets. Het boek wel. Dat is geweldig, maar ik moet ook eerst wat uit deel 1 gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yes!! I have noticed this too. It's a pity we can't find a way of blocking them - they are just parasites!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij gebeuren ook gekke dingen. Op mijn mail krijg ik het bericht dat anoniem heeft gereageerd op een blogje van mij. De eerste keer heb ik het geopend en het was een of ander gek verhaal in het engels. Het ging over een echtgenoot en die had het over licht en donker. Later kwam ik er achter dat deze reactie niet bij de reacties staat van het blogje. Ik open dit soort dingen niet meer.

  Groeten Annet van Kampen,
  Atelier Lapjes en Draadjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi herfstquiltje, zo met fris wit komt alles erg mooi er op uit. Al weer een tijd geleden dat ik heb gekeken bij de statestieken, zal eens kijken of het bij wordpress ook zo is.

  BeantwoordenVerwijderen