zaterdag 8 oktober 2011

Nogmaals Gazet

Omdat er een paar mensen vroegen naar de techniek van het werken met kranten, zal ik proberen het uit te leggen. Het is heel simpel. In het boek "Layered Textiles" wordt uitgegaan van oude kranten die als meeloper gebruikt zijn. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf verven. Minstens 8 à 9 lagen op elkaar leggen en dan met rechte lijnen doorstikken. Ik heb iets meer dan een voetje breed afstand genomen, anders kom je er niet met de schaar tussen. Daarna tussen de naden alles doorknippen, in één keer behalve de achterste, anders heb je alleen maar reepjes. Dit is het lastigste gedeelte. Alle naden zoveel mogelijk "open" zetten voor het effect.
De vorige keer heb ik voor de zekerheid als achterkant een lapje katoen gebruikt, maar dat is niet echt nodig. Het is hardstikke stevig.

Deze keer heb ik de kranten afgewisseld met organza, om en om.
Het effect val een beetje tegen, misschien moet ik fellere kleuren nemen?

Het werkt net zo als met zijde, als je het draait geeft het andere kleuren. Alleen op de foto weer niet zo goed te zien.Daarna heb ik het doorgesneden en gedraaid, dan krijg je weer een ander effect.


Terwijl ik hiermee bezig was kreeg ik nog weer een idee, maar dat een andere keer. Heb ik ff geen zin meer in.

Ik had pas een nieuw chenillemes aangeschaft en dat heb ik hiervoor gebruikt i.p.v. de schaar. Maar te hopen dat het nu niet meteen bot is van het papier! Ik hoop dat alles duidelijk genoeg is?

Lekker quiltweer hè? Fijn weekend.

P.s. Hiermee kun je ook leuke boekomslagen maken. Dit voor de liefhebbers.