donderdag 10 mei 2012

Big Brother is watching you.

Pffew, dat was een heel karwei.Alles uit de voorraad geplukt, batiks,monoprints, handgeverfde, geprintte en gestempelde stoffen. Op een gegeven moment ben ik met een ontbijtbordje cirkels en halve maantjes gaan tekenen en zo ontstonden eigenlijk vanzelf de bollen. Het zag er uit als een wereldbol en toen dacht ik opeens aan het World Wide Web. We leven nu eenmaal in een digitaal tijdperk en alles verspreidt zich razend snel, o.a het nieuws. Vandaar de krantenstof. Ook krijg je het idee dat je van alle kanten wordt bekeken dus heb ik hier en daar een paar ogen toegevoegd, soms is het een zoekplaatje.
Er zijn nog 2 belangstellenden.


Ik ben wel een paar keer vastgelopen, maar dat kan ook niet anders als je zomaar klakkeloos ergens aan begint zonder enig idee.Het is een wirwar van (netwerk) lijnen en ik heb (bijna) niet op kleurencombinaties gelet. Heel bewust anders wordt het te netjes. Je denkt dan wel iedere keer...kan dat wel?
Dit klinkt heel serieus maar eerlijk gezegd heb ik dit pas bedacht toen de top al af was. Ik vond dat het iets voor moest stellen.
Heel veel malletjes heb ik getekend en even zoveel stofjes geknipt. Gestreken op vlisofix en tegen elkaar aan gelegd op een ondergrond. Daarna met een piepkleine zig zag vastgenaaid. Hierin zit alleen al meer dan 5 meter vlisofix.
Tenslotte heel intensief gequilt, misschien wel  teveel zelfs. Ik heb geen quiltpatroon gebruikt, maar ieder stukje apart gequilt of doorgestikt of gewoon het patroon van de stof gevolgd.
Nu zit ik te twijfelen over een rand.Geen, smal, breed, effen of gedeeltelijk niet???? Even laten bezinken of als iemand een idee heeft, ze zijn welkom.

Afmeting zonder rand: 68 x 1.40 cm.