donderdag 7 februari 2013

Met een beetje fantasie....

Ik was zwarte popline aan het bleken en omdat de kleur oranje/bruin werd ben ik daarmee verder gegaan. Het zag er ineens zo afrikaans uit, dus dat moest het worden.

Stukje voor stukje gedaan en aan elkaar genaaid. Ik had allerlei figuren gemaakt, maar toen ik het geheel zag leek het net een stripverhaal. Er af dus en iets anders.

Afrikaanse stof
Het moet nog gesandwiched worden dus nog niet alles zit vast. Er zal nog wel e.e.a. veranderen en/of toegevoegd worden. Ik ben van plan om er ook kralen bij te gaan gebruiken.
Wat ik er zelf leuk aan vind is dat de bedrukte stof afkomstig is van een jurk die ik zelf ooit in Zuid Afrika heb gekocht. Heel lang, heel groot en heel wijd. Maar ik praat dan ook over ong. 1980. Eigenlijk is de stof niet bedrukt want het is aan twee kanten hetzelfde.               
Ik heb er stukken van gebruikt en zal het ook voor de achterkant gebruiken, anders zit ik er nog 30 jaar mee.Waarschijnlijk heb ik dan nog een groot stuk over.
 
Ik heb met discharge gewerkt, gebleekt, gestempeld, gemonoprint enz. Zelf geverfde stoffen, commerciele stoffen, batik en zeem(leer). De kruin van de boom is een rest van gestempelde stof en past er toevallig heel goed bij.