maandag 7 januari 2013

Poging zoveel

Winter

Soms ligt het gewoon voor het oprapen. Een poosje geleden heb ik laten zien dat ik scrim freemotion had "gequilt" en ook wat fiberfill,wat ik daarna open heb geknipt. Er lag een zelf geverfd lapje bij in de juiste kleur en grootte. Ook nog een even groot, bijpassend, zelf geverfd lapje voor de achterkant, nou ik hoefde het alleen maar vast te stikken. Zelf geverfde tule over gedaan om de kleur wat te dempen.
Enkele strassteentjes erop, een paar kraaltjes en wat kanten bloemetjes.
achterkant


WINTER.  Afm. 26 x 34 cm.

Ik had mooi bijpassend garen van Madeira maar achteraf vind ik er teveel roze in zitten.
Zal ik de weergoden gaan verzoeken en alvast een lente quiltje maken??

Naamloos

Hoe ik hiermee verder moet weet ik niet zo goed. Iets te snel gewerkt denk ik.
Toen ik aan het sneeuwverven was, heb ik een paar lege theezakjes er bovenop gelegd. Het wordt vanzelf vochtig en de verf trekt er in. Daarna heb ik ze in vieren gescheurd, los op een ondergrond gelegd en met een dubbel raster er overheen gestikt. Genoeg had ik er niet dus ik had de rechter strook er ook af kunnen snijden. In plaats daarvan heb ik uit de vrije hand een je-weet-wel bloem er op gestikt en van dezelfde bloem ook een thermofax er op gezet. Verder nog wat tekst.
Nou weet ik niet of het af is, of dat er nog meer op moet? Zal ik de rechter strook er toch afsnijden?
Ik loop het al een paar dagen af te kijken, maar kom er (nog) niet uit.

 
Niet dat het allemaal zo geweldig is, maar wat er op dat moment in me opkomt probeer ik gewoon.

Verder wens ik iedereen gezellige kerstdagen toe en een goede gezondheid en veel kreativiteit in het nieuwe jaar.

Handwerk

Na al die feestdagen heb ik een beetje last van opstartproblemen. Er is nog van alles af te maken maar dat lukt even niet.

En nu heb ik dus hetzelfde probleem als zovelen.
Ik wil net een berichtje plaatsen met foto, maar Blogger doet dat niet. Van het begin af aan heb ik altijd de foto's verkleind en nu heb ik  zelfs al een paar oude berichten verwijderd maar het lukt nog steeds niet. Ook niet via Picasa, Ik ben een oen op computergebied dus.......?  Help!!