donderdag 9 februari 2012

Poging # 2

In het berichtje van 29 januari liet ik een geschilderde quiltje zien waar ik niet zo erg tevreden over was, althans niet de bewerking ervan. Er moest dus een nieuwe poging worden ondernomen want dat zint me niks. Ik ben zo iemand die een apparaat koopt, het aansluit en in gebruik neemt en dan pas de gebruiksaanwijzing gaat lezen. Herkenbaar?
Ik heb een plaatje van internet gepikt, vergroot en met de naaimachine op stof getekend. Vorige keer heb ik acrylverf gebruikt en linnen, deze keer verschillende textielverven en katoen. Ook nog paintsticks trouwens. Het is nog lang niet af en ligt er nogal rommelig bij, maar voordat jullie denken: Waar blijft ze toch?... Ha, ha, laat ik maar even zien waar ik mee bezig ben. Er moet nog heel wat bijgewerkt worden en na het quilten zal het ook meer gaan leven.
Toch moet er een betere oplossing zijn want echt gemakkelijk ging het niet. Als je er eerst een laag gesso opzet, werkt het net zo als op een schildersdoek, maar dat wilde ik nu juist niet. Je kunt nog wel quilten maar het wordt toch redelijk stijf.
Misschien kan ik nog eens procion met verdikker proberen? Deze meet 50 x 60 cm.