vrijdag 3 februari 2012

Weer thuis

Waarschijnlijk werd ik niet gemist maar ik ben er weer. Ik heb 2 dagen en een nacht in het ziekenhuis doorgebracht met hartritme stoornissen. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ik midden in de nacht wakker van de pijn op m'n borst. Ik dacht dat gaat wel over, maar een uur later besloot mijn man om toch maar naar de Eerste Hulp te rijden want hij vond het maar niks. Wij in het donker en in de knetterende vorst naar het ziekenhuis. Voordat ik er erg in had lag ik op de hartbewaking en bleek ik een tikkende tijdbom te zijn. De monitor was bijna niet groot genoeg om dat allemaal bij te houden. Zelf zie je dat niet, maar man en kinderen stonden met kromme tenen. Na zo'n beetje de hele dag gesleuteld te hebben werd er toch besloten dat ik nog een nachtje mocht blijven. Donderdagmiddag mocht ik weer naar huis gelukkig. Ik mankeer van alles maar daar ga ik jullie niet mee lastig vallen, maar hartklachten heb ik nog nooit gehad. Zo zie je maar weer, je kunt à la minute iets krijgen. Ik heb wel zitten twijfelen om dit op m'n blog te zetten maar aan de andere kant dacht ik: waarom ook niet? Nu krijg je nog allerlei dingen naderhand. Ik moest al een MRI scan voor mijn aders en nu ook nog een voor mijn hart, plus een echo van m'n hart, een paar keer per week bloed laten prikken enz. enz. Als ik nog maar tijd over houd om te hobbyen;;)).
Het is niet mijn bedoeling om te klagen hoor want ik ben NIET zielig. Ik zie het heel anders en zit niet bij de pakken neer. Omdat ik niet heel veel meer kan, heb ik veel tijd om te quilten e.d. Iets waar de meesten gebrek aan hebben, toch?? ( Ik wordt niet voor niks een "Nuchtere Zeeuw" genoemd.)

Nu iets anders.
Voor die tijd ben ik nog met het volgende bezig geweest. Van zulke dingen wordt ik heel erg onzeker, nog meer dan normaal. Ik weet nooit goed wat ik ermee aan moet. Het gaat een beetje op gevoel.
Het bestaat helemaal uit afval. Verkreukeld aluminiumfolie geverfd met koperverf, de strips zijn van waxinelichtjes ,de rondjes ,de pitjes bewerkt met roestpoeder.De spiraal boven en de sliertjes links, is "uitsnijdsel" van linoleum, het middelste rondje van zelfhardende klei en een stukje verroest gaas.
De achtergrond is zilvergrijze satijn die heb ik al eens eerder gemaakt. Als ik even geen zin heb of niet verder kan, maak ik zo af en toe een achtergrond. Komt altijd wel eens van pas. Afm. 40 x 50 cm.