woensdag 21 december 2011

Nog eentje dan.

Tussen het heen en weer pendelen heb ik toch nog tijd gevonden om iets te fabriceren. De gestempelde lappen die ik eerder liet zien heb ik verwerkt. Het zijn allemaal resten, geverfd en gestempeld, alleen de rode baan is een batik. Weer zoiets wat eigenlijk een beetje vanzelf ging, met een beetje een gewaagd kleurverloop.
Ik heb een lap willekeurig in repen gesneden en toen ik ze er op naaide, leken het opeens op een paar paaltjes. Toen heb ik er maar "Amsterdammertjes" van gemaakt ( maar dan anders ).
De 3 Andreas kruizen zijn van aluminium. Hoe ik daar aan kom? Niet lachen!!  Het zijn waxinelichtjes en als ze opgebrand zijn, peuter je het pitje er uit en kun je ze open knippen. Ik heb er veel gespaard. Het rondje, de bodem, kun je ook nog bewaren.
Verder heel veel doorgestikt en grotendeels de lijnen op de stof gevolgd, zodat dat benadrukt wordt. Nu alleen nog even afwerken en het is weer gedaan. Verder gaan bedenken wat ik volgend jaar ga doen.

AMSTERDAMMERTJES.

Afm. 61 x 56 cm.  P. m.   Q. m.
Handgeverfde en gestempelde katoen, acrylverf, aluminium.

Verder wens ik alle lezers van mijn blog en ook stille lezers hele goede feestdagen toe en een geweldig, kreatief en vooral GEZOND Nieuwjaar,